GRAĐEVINSKA LIMARIJA | LIMARSKA GALANTERIJA

Pocinkovani i plastificirani lim

Euro-lim kompanija poseduje mašine kojima vrši usluge izrade elemenata građevinske limarije i limarske galanterije. Objedinjena ponuda usluga i proizvoda donosi kupcu sigurnost, da sve može, prema zahtevu, da dobije na jednom mestu.

Pocinkovani limovi nalaze primenu u gradjevinskoj limariji i bravariji.

Euro-lim ima širok asortiman limarske galanterije, iz kog se izdvajaju gotovi proizvodi: Oluci, cev oluka, držač oluka, šelna ( obujmica), vodokotlić, vinkla, koleno (luk), zatvarač, snegobran

Oluci

Oluci su izrađeni od pocinkovanog lima i mogu biti dodatno plastificirani u bojama po RAL karti, koje imamo na lageru. Dimenzije su prilagodjene veličini Vašeg krova, od kojih dve dimenzije imamo na lageru.

Oluk se postavlja horizontalno uz rub krova, i tako prikuplja vodu s krova. Spoljna ivica je uvijena i ne može da se deformiše, tako da pored mehaničke ima i estetsku ulogu.

Dužine oluka po komadu na lageru:

  • 3 m
  • 4 m
  • 5 m
  • 6 m

Proizvodimo oluke od plastificiranog pocinkovanog lima u sledećim bojama po RAL karti

RAL – 7016 (antracit)

RAL 8019 – braon

RAL 3009 – crvena

RAL 9002 – bela

RAL 9005 – crna

RAL 9006 – siva

Cev oluka

Olučne cevi predstavljaju kompletan sistem za odvođenje vode sa krova. Kada nema cevi oluka, dolazi do vlage, koja prodire u unutrašnjost zidova i može oštetiti objekat. Cev oluka se proizvodi od pocinkovanog lima, a može se i plastificirati u bojama, prema želji klijenta u odnsou na boje oluka ili objekta.

Dimenzije cevi oluka

Dimenzije cevi:

Fi 80;

Fi 100;

Fi 120

Dužine cevi po komadu na lageru:

  • 3 m
  • 4 m
  • 5 m
  • 6 m

Boje cevi oluka u ponudi

Boje plastificiranih cevi oluka po RAL karti

RAL – 7016 (antracit)

RAL 8019 – braon

RAL 3009 – crvena

RAL 9002 – bela

RAL 9005 – crna

RAL 9006 – siva

Držač oluka

Siguran oslonac svakog oluka je držač oluka.Taj zadatak je veoma važan, naročito kod montaža na visokim objektima, pri čemu pored mehaničkih osobina, moraju biti i jednostavni za montažu. Svi elementi gradjevinske limarije, pa i držač oluka se izradjuju pocinkovani i u bojama, prema bojama oluka, po Ral karti

Dimenzije držača:

RŠ-280;

RŠ-333;

RŠ-400

Dužina držača:

333/500;

333/600

Šelna -obujmica

Cevima oluka je potreban oslonac. Za to služi šelna ili obujmica, koja se lako zaklapa oko cevi. Lake su za montažu i izrađuju se od pocinkovanog lima, kao i plastificirane u boji oluka, tj cevi, po RAL karti

Dimenzije:

Fi 80;

Fi 100;

Fi 120

Vinkla

Vinkla je deo limarske galanterije, koja povezuje dve horizontale oluka, pod uglom od 90 stepeni. Tako je spoj oluka dizajniran pefrektno, i pored funkcije i boje koja se može odabrti, montira se lako i jednostavno

Koleno (luk)

Luk može biti završni a često je i početni deo cevi, koji se nalazi izmežu isturenih oluka i uvučenih cevi. Njegova uloga je da odvuče vodu na stranu, da ne bi došlo do erozije zemljišta ispod objekta. Izrađen je od pocinkovanog lima, sa mogućnošću plastifikacije u bojama iz našeg RAL karte. Jednostavan za montažu i dizajniran prema bojama objekta i postojećim arhitektonskim rešenjima.

Zatvarač ( FORKOP)

Jedan od najmanjih delova limarske galanterije i olučnog sistema, a koji ima veoma važnu ulogu je zatvarač ili forkop. Izrađuje se od pocinkovanog lima, a njegova uloga je bočno zarvaranje oluka, koje sprečava odliv drenažnih voda.

Lako se montira a moguća je i plastifikacija u bojama po RAL karti EURO-LIM kompanije

Snegobran

Zbog naglog otapanja snega sa krova, potrebno je postaviti zaštitu na krovu i zato se postavlja sengobran, izrađen od kvaletnog pocinkovanog lima. Može se uraditi zaštita u boji, koje su postojane i ne blede dugi niz godina. Snegobran ima dve „grbe“ i predvidjen je za postavljanje na sve tipove keramičkih crepova.