GRAĐEVINSKA LIMARIJA | LIMARSKA GALANTERIJA

Upotreba fasadnog trapeznog lima

Fasadni trapezni lim je popularan izbor iz mnogo razloga. Nudi odlične termičke i akustičke performanse, lako se postavlja i dostupan je u raznim bojama.

Prednosti fasadnog trapeznog lima

Fasadni trapezni lim nudi mnoge prednosti, uključujući:

1. Odlične toplotne performanse: Materijal ima nisku toplotnu provodljivost, što znači da pomaže u održavanju toplote unutar zgrade. Ovo može pomoći u smanjenju troškova energije i poboljšanju nivoa udobnosti unutar zgrade.

2. Akustične performanse: Materijal ima dobra svojstva upijanja zvuka, što može pomoći u smanjenju nivoa buke unutar zgrade.

3. Lako se instalira: ploče se lako postavljaju, uz minimalno ometanje zgrade.

4. Raznolikost boja: Listovi dolaze u različitim bojama, što vam omogućava da odaberete savršenu estetiku za vašu zgradu.

5. Izdržljiv i dugotrajan: Materijal je izdržljiv i dugotrajan, što ga čini idealnim izborom za zgrade koje zahtevaju dodatnu zaštitu od elemenata.

Instalacija

Pre ugradnje fasadnog trapeznog lima, važno je pripremiti zgradu za ugradnju. Ovo uključuje uveravanje da su zidovi čisti i bez ostataka, proveru eventualnih oštećenja vodom ili drugih problema koji mogu uticati na integritet materijala. Pored toga, sve neophodne popravke treba izvršiti pre instalacije. Kada se ovi koraci završe, ploče se mogu postaviti u skladu sa uputstvima proizvođača.

Potreban alat

Prilikom postavljanja fasadnog trapeznog lima potrebni su sledeći alati:

  • Merna traka
  • Nož
  • Stege i izravnači
  • Izbušite odgovarajućim burgijama
  • Čekić
  • Vijci i podloške
  • Zaptivač (za hidroizolacione aplikacije)
  • Zaštitne rukavice i maska

Nakon što je materijal postavljen, važno je da proverite instalaciju kako biste bili sigurni da ispunjava sve bezbednosne zahteve. Ovo uključuje proveru bilo kakvih praznina ili drugih problema koji bi mogli da ugroze njen strukturalni integritet.

Fasadni trapezni lim je odličan izbor za mnoge primene, nudeći odlične termičke i akustičke performanse, kao i jednostavnu montažu i raznovrsnost boja. Preduzimanje neophodnih koraka pre ugradnje i provera instalacije nakon toga može pomoći da se osigura optimalan rad materijala u godinama koje dolaze.